Zoveel veranderingen in 9 maanden, een mooie tijd, maar wel een periode om goed voor jezelf te blijven zorgen. 

Holistische massage kan tijdens de zwangerschap bijdragen aan een ontspannen zwangerschap en kan het een grote bijdrage hebben voor de verbinding tussen (aanstaande) moeder en kind.

De Holistische zwangerschapsmassage is een massage waarbij zachtheid in de aanraking centraal staat. Het helpt de aanstaande moeder zich weer in balans te voelen en zorgt ervoor dat zij haar kindje weer de ideale omgeving kan bieden waarin het kindje bedding heeft om te groeien en ontwikkelen.

In deze massage geef ik de aanstaande moeder de ruimte en bedding om als zwangere vrouw haar eigen lichaam weer helemaal te beleven, met alle veranderingen die in deze periode plaatsvinden. Niets moet, het geeft de aanstaande moeder helemaal de ruimte zich over te geven aan het moment en het contact met jezelf en het kindje.

Zwanger zijn is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld. Zo zijn er hormonale en fysieke veranderingen. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.
Met bewustwording en aandacht voor alle veranderingen in je lichaam kan zwangerschapsmassage een goede ondersteuning zijn in deze speciale periode. Zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en baby, gun jezelf en je kindje een heerlijk ontspannen moment!

Je kunt de zwangerschapsmassage ondergaan vanaf de derde maand van je zwangerschap tot en met de laatste dag. Massage verlicht die klachten en je voelt je beter in je vel. Het laatste trimester moet het lichaam zich in een korte tijd aanpassen op de snel groeiende baby. Dit uit zich vaak in bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen, vocht vasthouden en slecht slapen. Massage kan die klachten helpen verlichten.

Als je last hebt van een typische zwangerschapsklacht dan helpt massage deze klachten juist te verminderen .Ben je onder behandeling van een specialist, slik je medicijnen of heb je specifieke klachten overleg eerst met je arts.

Ik masseer je terwijl je op je zij ligt. Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische oliën worden gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Daarnaast word je in een ‘dynamische massage’ op een zacht ritmische wijze gerold, geschud, gerekt en gewiegd. Bewegingen die er voor zorgen dat je diep losgemaakt wordt en letterlijk en figuurlijk in beweging komt.
Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Zo kan het lichaam zich bewust worden hoe het voelt.

De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Eerst bespreken we de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen. Waar nodig word je ondersteund door kussens.

Massage werkt ontspannend. Je spieren worden soepeler. Je bloedcirculatie wordt geactiveerd , je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Door even stil te staan bij alle veranderingen in je lichaam word je bewuster van de baby in je buik. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op beter slapen, minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

 

Massage na de zwangerschap

Je lichaam heeft door de zwangerschap en bevalling een flinke extra inspanning geleverd. Vooral je spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt.

Ontzwangeren kost tijd. Veel vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van een aantal klachten. Bekende klachten zijn hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen vrouwen in deze periode last krijgen van stemmingswisselingen. Massage kan deze klachten verlichten.

Een kindje verzorgen vraagt veel van je lichaam. Je tilt en draagt veel. Geen goede zithouding tijdens de borstvoeding en zwaardere borsten kunnen gespannen nek- en rugspieren geven. Massage laat je spieren weer helemaal ontspannen.

Een massage kan bovendien een goed middel zijn om even tijd voor jezelf te nemen. Je kindje vraagt veel van je. Dat betekent dat je soms je eigen behoeften moet uitstellen. Bij de massage gaat het even alleen om jou en je lichaam.

De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen.

 

Als je dit aanspreekt neem dan contact met mij op 06 – 2160 5899