Massagetherapie

Lichaam en geest vormen één geheel, in het Grieks “Holos”. Dit ingewikkelde geheel is niet altijd gemakkelijk te begrijpen of eenduidig te verklaren. Hoe dit voor jou werkt, kun je alleen zelf ondervinden. Je lichaam spreekt een taal die je kunt (leren) verstaan.

Lichamelijke klachten kunnen je iets over jezelf vertellen waarvan je je nog niet bewust was. Je lichaam “weet” vaak al iets voordat jij het door hebt. Ook in de taal zie je dit terug. Iemand staat stijf van de spanning of loopt krom van de zorgen. Je lichaam laat je ook verdriet voelen of bijvoorbeeld verliefdheid. Alles wat je meemaakt is ergens in het lichaam voelbaar.

Massagetherapie laat je lichaam spreken!

In de holistische visie is een lichamelijke klacht niet alleen een toevallig gebrek van het fysieke lichaam dat medische behandeling nodig heeft. Het is ook iets in je lichaam dat om aandacht vraagt. Iets dat binnenin je leeft, bewust of onbewust. Door te voelen en te ervaren kun je de klacht onderzoeken en er bij zijn. De klacht staat niet centraal maar wijst je wel de weg naar binnen. Jij zelf staat centraal.

Als je in mijn praktijk komt neem je even tijd voor jezelf. Ik masseer je met aandacht en vraag je met aandacht bij jezelf te zijn.

In de massage kan er bij je iets (aan)geraakt worden. Dit kan puur fysiek zijn maar er kan ook een gevoel of emotie op een diepere laag geraakt worden. Dan is er ruimte om daar bij stil te staan.Ik nodig je vooral uit te voelen hoe het nu is, zonder oordeel. Zonder dat je het hoeft te veranderen, ook al is dat soms lastig.

Massagetherapie leert je om contact te maken met de verborgen taal van je lichaam. Niet door te denken, maar door te ervaren en te voelen.

Je kunt leren de taal van je lichaam te verstaan. Dit geeft zelfkennis, inzicht en bewustwording en maakt de weg vrij naar acceptatie. Acceptatie van wat is, geeft ruimte.