Tijdens een therapeutische sessie maak ik gebruik van verschillende soorten massage- en bewegingstechnieken. De keuze die ik maak is afhankelijk van de persoon en de vraag waarmee iemand komt. Ik masseer rustig zodat je contact kunt maken met je lichaam en mijn handen kunt volgen. Zo kan je rust en tijd voor jezelf nemen en hoef je niets.

 

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is even een moment voor jezelf nemen, aandacht voor je eigen lichaam, je gedachten stil zetten en helemaal ontspannen zijn.

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij verschillende spieren en spiergroepen worden behandeld. Door het masseren en kneden ontstaat er een verbeterde doorbloeding van de weefsels. De afvalstoffen worden afgevoerd, de stofwisseling van de spieren en de spierfuncties verbeteren hierdoor. De aandacht wordt naar het lichaam gebracht, hierdoor is een totale ontspanning van het lichaam mogelijk.

 

Klassieke Massage

Dit is een massage die meer druk uitoefent op de spieren en huid. Ook is er aandacht voor de triggerpoints. De massage zorgt voor goede doorbloeding. Het lichaam kan de zuurstof en voeding beter opnemen.

 

Energetische Massage

Dit is een rustige en over het algemeen zachte massage. Ik maak gebruik van lange strijkingen. Bij deze massage kan je energie meer gaan stromen.

 

Voetreflexzonemassage

Voeten weerspiegelen ons hele lichaam. Op je voet zijn reflex zone punten die corresponderen met je organen, spieren, weefsel, enz. Door deze punten te masseren en er bij stil te staan kunnen klachten verminderen.

 

Bindweefselmassage

De laagjes huid kunnen aan elkaar verkleven. De huid is dan niet meer goed doorbloed. Voeding en zuurstof kunnen niet goed worden opgenomen. Dit kan gevolgen hebben voor de organen en spieren. Bij deze massage wordt de huid in verschillende richtingen gerold om de huidlaagjes weer los te maken, zodat ook de inwendige organen, spieren en bloedvaten geactiveerd worden. De massage heeft een diepe werking.

 

Holistic Pulsen

Door zachtjes, rustig, op een speelse manier en in eigen ritme het lichaam te bewegen, ontstaat er stroming door je hele lichaam. Je lichaam wordt gewiegd en je kunt het voelen van je tenen tot je kruin. Je kunt zo ook ervaren waar mogelijk blokkades in je lichaam zijn. Deze massage kan ook met kleding aan.

 

Hot stone massage

Een hot stone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hot stone massage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.